Saturday, 6 July 2013

It's coming!

Ramadhan, Ahlan wasahlan! 

SubhanaAllah , dalam masa beberapa hari sahaja, kita akan menyambut ramadhan al-Mubarak. Pasti kita tertunggu tertunggu. Kerana keindahan Dan keberkatan ramadhan tersebut sangatlah besar dan tidak sama dengan bulan bulan Islam yang lain.  SubhanaAllah , Allah Maha Besar, takbir! 

Tapi, DALAM kita hendak menyambut ramadhan, adakah, kita telah melakukan persiapan? Dari segi physical mahupun rohani? 

Tapi pernah kah kita tanya pada hati Dan tubuh badan mahupun perasaan bahawa, ADAKAH KITA RINDUKAN KEINDAHAN DAN KEHEBATAN RAMADHAN atau KITA RINDUKAN KENIKMATAN DAN KEGEMBIRAAN RAMADHAN?  

Tanyalah diri anda anda, diri anda mampu menjawab segala persoalan itu. Saya hanya menulis tetapi yang membawa diri anda ke arah yang lebih baik Dan indah Adalah DIRI SENDIRI. Kerana kita mampu memfikirkan apa yang baik dan buruk. 

Tajdid Niat, Allah pasti Ada bersama anda. 

Jangan fikir anda keseorangan di dunia, tapi fikir lah Allah di sisi hamba-Nya. Jangan malu untuk memohon kemaafan, Dan memohon keampunan kepada Allah SWT. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun Dan Maha Penyayang.. 

In shaa Allah, pasti Bantu. Bangun lah umat Islam! Jangan tertipu dengan helah dunia. 

Amiin! Assalamualaikum ;)Marhaban YA RAMADHAN!! Semoga RAMDHAN Kali ini lebih baik daripada sebelum ini. Amiin.. YA RABBAL A'LAMIIN .
No comments:

Post a Comment